Óriási Construma akciók - Április 23-ig!

Tel: +36 (26) 505-825

Fax: +36 (26) 505-826

2000 Szentendre, Dobogókői út 4.

Télikert

A télikert átmeneti tér, házának kiterjesztése, valódi kapcsolat a természettel.
Az ember a természet gyermeke - modern életformánk révén mégis egyre jobban távolodunk a természettől és a természetességtől. A télikert igazi értéke és szépsége, hogy ez a szoba nem csak a ház, hanem a kert része is.

Miért jó a télikert?

  • Lakótér bővítés
  • Értéknövelő befektetés

Télikert típusok

  • Napház
  • Üvegház
  • Lakótér

 

A Napház

napházA télikert, mint naptér az épület energiamérlegének javítása szempontjából fontos. Itt a környezet védelme és az energiatakarékosság a fő szempont. Akkor beszélhetünk naptérről, ha ennek az üvegezett külsejű építménynek nincs mesterséges fűtése, megközelíthető az épület egyik fűtött helyiségéből és napsütötte oldalon van elhelyezve. Ebből adódóan napteret lehet a kész házhoz csatlakozatva egy, vagy három üvegezett határoló fallal, vagy akár egy belső udvar átlátszó lefedésével kialakítani.

 

Az Üvegház

Az üvegházaknak biztosítaniuk kell a kedvező (trópusi, mediterrán) mikroklímát a bennük elhelyezett növények számára, tehát a tájolást, a fűtést, az árnyékolást és a szellőzést.

 

A Lakótér

lakótér

A télikert, mint teljes értékű lakótérbővítés a ház szerves részévé válik, mesterséges fűtése van, és egész évben használható. Gondoskodni kell a megfelelő napvédelemről, szellőzésről, hőszigetelésről és adott esetben a hűtésről is.
Fontos, hogy a télikert funkcióját már a tervezés legelején meghatározzuk, mert méretezése ennek megfelelően történik. A télikertek gondos megtervezése elsősorban az épület megjelenése, illetve használhatósága szempontjából fontos, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy ez az új építmény jelentősen befolyásolja az épület energiamérlegét is.

társasház

családi ház

ipari- és középület

öko megoldás

energiamegtakarítás